Onderhoud Keramiek

Keramische keukenwerkbladen zijn in het gebruik de makkelijkste werkbladen. Ze zijn in hoge mate hitte, kras en zuur-bestendig. Omdat keramiek geen organische pigmenten bevat, verschieten de kleuren niet zoals bij composiet het geval is.

Hittebestendigheid

Pannen met kokend water kunnen zonder problemen op het werkblad geplaatst worden. Met olie gevulde pannen zoals wokken kunnen echter veel heter worden en kunnen schade toebrengen aan het werkblad. Gebruik daarom voor de zekerheid toch onderzetters.

Krasbestendigheid

De ‘krassen’ die u met een mes maakt op een keramisch werkblad zijn geen krassen in het blad, maar zijn metaalslijpsel van uw mes, want keramiek is harder dan staal. Het resultaat is echter dat uw messen bot worden. Gebruik daarom altijd een snijplank.

Zuurbestendigheid

Een keramisch werkblad is goed bestendig tegen voedingszuren. Pas echter op met sterke chemicaliën zoals gootsteenontstopper en ovenreiniger. Mocht u met deze middelen knoeien dan moet u dit direct met ruim water wegspoelen.

Onderhoud

Uw werkblad kunt u gewoon schoon houden met normale schoonmaak-middelen zoals Dreft, etc. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met producten als CIF.