Onderhoud Composiet

Composieten keukenwerkbladen worden samengesteld uit natuurlijke materialen (kwarts) en met behulp van hars tot een massieve, oersterke plaat geperst. Tijdens het productieproces kunnen kleine putjes en afwijkingen in de adering ontstaan.

Onderhoud

Composiet is verkrijgbaar in een aantal afwerkingen: gepolijst, zijdeglans (suède) en anticato (vulcano). Al deze afwerkingen zijn af fabriek behandeld tegen vlekvorming. Hiervoor behoeft u na montage dus geen speciale behandeling toe te passen. Silestone bladen hebben ook een behandeling tegen bacteriën en schimmels ondergaan. Voor het dagelijks onderhoud volstaat een sopje van zeep of afwasmiddel. Voor hardnekkige vlekken kan gebruik gemaakt worden van het meegeleverde schoonmaakmiddel of kan Möller R-55 gebruikt worden. Laat vetten en voedingsresten niet onnodig lang op uw aanrecht liggen! Vet en voedingskleurstoffen veroorzaken vlekken.

Gebruik nooit schuurmiddel

Dit kan het oppervlak beschadigen en doffe plekken veroorzaken. Composieten bladen zijn niet bestand tegen UV-stralen. Met name bij donkere kleuren kunnen op termijn verkleuringen optreden indien het werkblad (deels) in het felle zonlicht is geplaatst. Zorg daarom voor voldoende afscherming van uw werkblad tegen al te felle lichtinval.