Gebruikerstips
Tip 1
Reinig direct na gebruik uw aanrechtblad met een warm sopje van zacht afwasmiddel. Geef voedings- resten geen kans om in het steen te dringen.
Tip 2
Bij het toepassen van speciale reinigingsmiddelen en vlekverwijderaars deze eerst uittesten op een plekje uit het zicht. Maak vooraf het blad nat, zodat het middel niet diep in het steen kan dringen.
Tip 3
Vetvlekken kan men proberen te verminderen door ze regelmatig met een heet sopje te behandelen. Het hete sop verspreidt de vetten in ‘vrije’ poriën. Na verloop van tijd zal de intensiteit van de vlek afnemen.
Tip 4
Hete pannen? Natuursteen en composiet is goed hittebestendig. Het steen ‘schrikt’ of scheurt wanneer het te snel opwarmt en/of afkoelt (thermoshock). Neem geen risico’s en gebruik een onderzetter!
Tip 5
Pas ook op met afgieten van uw pannen. Bij het ompakken kunt u onbewust de pan even bij de rand van de spoelbak neerzetten. Hier is de kans op breuk door thermoshock het grootst. Gebruik ook hier iets om de pan op te laten rusten.
Tip 6
Snij vlees, groenten, brood en dergelijke altijd op een snijplank of harde onderlegger. Van het steen en vooral van keramiek worden uw messen bot. Ook om krassen te vermijden: nooit direct op het aanrechtblad snijden!
Tip 7
Ga nooit op uw werkblad staan! Graniet is niet bestand tegen onevenwichtige belastingen. Dit geldt ook voor composiet en keramiek. Bij de kookplaat en spoelbak is het breukrisico het grootst.
Tip 8
Voorkom dat zware voorwerpen op het werkblad vallen. Gebruik uw werkblad niet als ‘werkbank’. Het kan onherstelbaar beschadigd worden.