Onderhoud

Graniet: hoogglans gepolijst

Door de oorsprong van het gesteente kunnen binnen eenzelfde granietsoort plaatselijk afwijkingen in kleur en adering voorkomen, maar ook haarscheurtjes, natuurlijke vlekken (kleurconcentraties) en kleine putjes. Deze kenmerken geven het pure natuurproduct zijn mooie uitstraling en unieke karakter.

.

Graniet: gezoet en anticato

Anticato graniet heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het wil zeggen dat het oppervlak een polijstgang minder ondergaan heeft en daardoor een matte of zijdeglans uitstraling heeft. De minder gesloten structuur van deze materialen vraagt om extra impregneren en onderhoud. Na het impregneren krijgen de materialen een donkere kleur en structuur.

Hardsteen (Arduin)

Keukenwerkbladen in hardsteen zijn door hun tijdloze en ook nostalgische karakter zeer geliefd. Het is een kalkzandsteen die typische kenmerken vertoont zoals fossielen, spieren (vrijwel rechte witte strepen), brand (koolstofconcentraties) en aders (grillig verlopende witte strepen).

.

.

.

Composiet

Composieten keukenwerkbladen worden samengesteld uit natuurlijke materialen (kwarts) en met behulp van hars tot een massieve, oersterke plaat geperst. Tijdens het productieproces kunnen kleine putjes en afwijkingen in de adering ontstaan.

Keramiek

Keramische keukenwerkbladen zijn in het gebruik de makkelijkste werkbladen. Ze zijn in hoge mate hitte, kras en zuurbestendig. Omdat keramiek geen organische pigmenten bevat, verschieten de kleuren niet zoals bij composiet het geval is.